Drift Challenge by Sea - 2014

 
 
 
 

4e editie Grootste Drift evenement van Nederland

In het weekend van 2 en 3 augustus 2014 wordt, inmiddels voor de 4e maal, het grootste drift evenement van Nederland, Drift Challenge by Sea , weer worden gehouden.
Op het voormalige Olau terrein aan de Oosterhavenweg in Vlissingen wordt een complete wedstrijdbaan gebouwd waar de drifters hun kunsten zullen vertonen. Stichting Drift Team Zeeland neemt ook dit jaar de organisatie van dit spektakel op zich. Met een enthousiast team van vrijwilligers zetten zij een evenement neer dat zijn weerga niet kent .

Toprijders én beginners

Op de wedstrijdbaan zullen ook dit jaar weer ruim 70 rijders strijden om de podiumplaatsen. De deelnemers komen uit Nederland, Duitsland, Luxemburg en België. Onder hen de absolute top van Nederland. Een aantal rijders is zelfs actief in de driftsport door heel Europa. Dat deze drifters naar Drift Challenge by Sea in Vlissingen komen geeft aan welke status het evenement in haar korte bestaan reeds heeft verworven.
Voor de beginnende drifter is een ander gedeelte van het terrein ingericht. Er zijn dus twee banen waar tegelijk wordt gereden.

Geschiedenis

Het driften is ontstaan in Japan in de jaren 80 van de vorige eeuw. In de bergen rond Tokio hielden jongeren wedstrijden om te zien wie het snelst boven aan de berg kon komen. De chauffeur die het beste de bochten kon “lezen” was altijd als eerste boven. Niet de snelheid maar juist de autobeheersing is doorslaggevend in deze tak van autosport. Om het voor de toeschouwers leuk te maken werd het een sport om de bochten met veel spektakel te nemen, hoe dwarser hoe beter; het driften was geboren. In de loop van de jaren is de driftsport zich gaan ontwikkelen tot een zeer spectaculaire vorm van autosport waarbij ultieme voertuigbeheersing noodzakelijk is.

Beleving

Ook tijdens deze editie van Drift Challenge by Sea verwacht de organisatie weer ruim 1500 toeschouwers. Door de gemoedelijke sfeer in het rennerskwartier is het voor de bezoekers mogelijk om een praatje te maken met de coureurs, de auto’s van dichtbij te bekijken en zo het driften optimaal te beleven. Buitenom de wedstrijden is het mogelijk om mee te rijden in de driftauto’s. Het meerijden in de “drifttaxi” kost € 10,-. Het dragen van een helm is verplicht, de organisatie heeft helmen voor de taxipassagiers beschikbaar. Op het terrein is een uitgebreide catering aanwezig waar eten en drinken voor normale prijzen te verkrijgen is. Er is volop gratis parkeerruimte op een paar honderd meter van het evenemententerrein.


Goede doelen

De toegang tot het evenemententerrein bedraagt slechts € 6,00. Een deel hiervan wordt weer gedoneerd aan een goed doel.
Tijdens de vorige edities van Drift Challenge by Sea heeft Stichting Drift Team Zeeland hierdoor mooie bedragen kunnen doneren aan Stichting Jayden, KIKA en de Make a Wish foundation.02.08.2014    
From 10 : 00    till 17 : 00
03.08.2014    
From 10 : 00    till 17 : 00
Country:Netherlands
Region:Zeeland
City:Vlissingen
Street: Olau terrein